Een taxi kan goedkoper dan je denkt

Een taxirit naar Schiphol kan een stuk goedkoper dan je zou denken. Een Schiphol taxi voor een vast en voordelig tarief kun je makkelijk via internet bestellen. Wel moet je natuurlijk eerst “even” een goed en betrouwbare Schipholvervoerder weten te vinden. Hoe vind je die en waar moet je op letten. Wij geven je daarvoor enkele tips.

Het begon allemaal met het vrijgeven van de taxi branche in het jaar 2000. Veel gelukzoekers stonden al te trappelen om de markt op te kunnen gaan. En het resultaat voor jou is een onoverzichtelijk landschap van Schiphol aanbieders die meer dan ooit voor een ritje vragen en ook nog eens slechte kwaliteit leveren!

Alle benodigde papieren in orde gemaakt, koffers gepakt en afscheid genomen van mijn vrienden die achter bleven

De avond voor vertrek kreeg ik een bericht dat de vlucht die ik zou nemen, niet zou landen waar ik moest zijn maar zou landen op Amsterdam airport. Paniek in de tent want hoe kom ik dan in Antwerpen waar mijn aansluiting zou zijn? Wat je vooral ziet is dat aanbieders voor taxi vervoer alleen maar een tussenpersoon zijn. 

Als je dingen vrijgeeft bij mensen wordt het altijd een puinhoop, punt. Maar nee, niet in Nederland dachten ze. Wij doen het anders. Of was het misschien een andere gedachte? Was het van: er MOETEN meer banen komen en daarom geven wij het vrij. 

Iedereen met een rijbewijs mag taxi rijden en dat sturen we het later wel bij……

Achteraf gezien is het inderdaad zo gegaan, maar is het ondanks het “bijsturen” in 2020 dus 20 jaar na het vrijgeven nog altijd een grote puinhoop in taxiland. 

Wat is nu een goed taxibedrijf en wat niet.

Wij hebben hier een aantal tips gezet met artikelen over betrouwbare taxicentrales. Een taxi naar of van Schiphol of misschien wel retour. Wat een taxi klant wil is duidelijk:Voor een redelijk tarief netjes van A naar B vervoerd worden. Geen verassingen en toeslagen op de bestemming. Lees hier de ervaringen en aanbevelingen!