Informatie over taxi en Schiphol

Een taxi is een door een chauffeur bestuurd vervoermiddel dat op afroep een of meer reizigers vervoert op een door de reiziger zelf gewenst tijdstip en traject, op basis van een vast bedrag per afstandseenheid of een vooraf overeengekomen ritprijs.
Etymologie en geschiedenis

De term taxi is een verkorting van het Franse taximètre, een wijziging naar analogie van het Griekse taxis (betaling) van het Duitse woord taxameter, dat teruggaat op het middeleeuws Latijnse taxa (taxatie) en oorspronkelijk op huurrijtuigen van toepassing was. Ten onrechte wordt ook wel verondersteld dat het woord taxi is afgeleid van de naam van het Duitse adellijke geslacht Thurn und Taxis, die beschouwd worden als de grondleggers van de huidige posterijen. Schiphol.linkgoed

Floriade Almere.

Qatar houdt zich toch aan de belofte om 5 miljoen euro te schenken aan de Floriade in Almere. Omroep Flevoland berichtte eerder vandaag dat de bijdrage geannuleerd was, maar de omroep blijkt verkeerd te zijn voorgelicht door de Floriade.

Het geld werd door Qatar toegezegd als compensatie voor het feit dat de golfstaat besloot een eigen wereldtuinbouwtentoonstelling te organiseren, vlak voor de Almeerse Floriade. Maar die tentoonstelling is verplaatst naar 2023, waardoor de compensatie op losse schroeven leek te staan. Maar Qatar blijft bij de toezegging.

Financiële tegenvallers

De Floriade Almere wordt één keer per 10 jaar in Nederland gehouden en duurt een half jaar. In 2022 is de tentoonstelling in Almere.